25.10.2020

Hei ystävät! Saavuin juuri isäni luota maaseudulta, jossa vietin taas koko viikonlopun. Pelasimme yhdessä jatsia (yatzy) videopuhelun avulla kaukana asuvan nuoremman veljeni kanssa. Pelihän perustuu melkein kokonaan säkään ja tuuriin, mutta tietenkin pelissä silti kannattaa muistaa todennäköisyydet. Osa peleistä on mennyt osaltani ihan penkin alle, mutta viimeisimmän pelin voitin. Tosin kaikkien kolmen pisteet olivat ihan muutaman pisteen päässä toisistaan.

Muistelen, että aikanaan kun oli sellainen nettipelipalvelu nimeltä Epeli, peli oli siellä todella suosittu ainakin verrattuna sivuston muihin peleihin. Siihen aikaan pelasin kuitenkin lähinnä shakkia ja ristinollaa. Epeli lopetettiin jo kauan sitten ja en oikein tiedä onko mitään vastaavia suomalaisia sivustoja enää olemassa. Se on vähän harmi.

Käväisin äsken hakemassa uuden pelikoneen postista. Sellaisen kuin Super Retro Trio+ HD. Sillä pitäisi toimia ainakin melkein kaikki NES, SNES ja Mega Drive -pelit. En omista koneille tosin kovin monta peliä, Mega Drivelle en yhtä ainoata. Pleikkarille, tietokoneelle ja uudessa Mega Driven miniversiossa omistan kuitenkin monta peliä. Vähänpä on tosin tullut pelattua. Sega Mega Drive taisi silti olla ihan kova konsoli aikanaan - jossain päin maailmaa jopa suositumpi kuin kilpailijansa Nintendon SNES.

Mutta syy miksi oikeastaan ostin koko laitteen, on sellainen SNES-peli kuin Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time! Lapsena tuli pelattua 8-bittisen Nintendon Turtles II:sta ja se taisi olla ainoa peli, jonka osasin jotain 5-vuotiaana läpäistä ja ihan suosikkini varmaankin juuri tästä syystä. Grafiikatkin olivat aika siistit! Ja kun tämä peli nyt on aika samanlainen ja sitä on kehuttukin, niin ajattelin ostaa sen. Grafiikka kuitenkin vanhalla Super Nintendollani näytti hieman surkealta ja Supaboy-käsikonsolilla se ei tuntunut mukavalta. Näinpä siis päädyin tähän ostokseen. Samalla tilasin Killer Instinct -pelin, josta en ole ihan varma pidänkö, mutta lapsena sekin vaikutti hyvältä peliltä, ainakin grafiikkojen puolesta. Harmi vaan, että suuri osa hyvistä peleistä on väkivaltaisia. Pitää aina muistaa, että kuitenkin kyseessä on vain videopelit. Vielä en ole ehtinyt kokeilla uutta konsoliani, mutta luulen, että se on pätevä vehje. Itse asiassa ostin sipsejä ja limonadia juhlan kunniaksi! :)

Musaa olen taas vähän yrittänyt vääntää, mutta valmista ei ole tullut. Löysin vastikään jonkin vanhan raakileen, joka saundasi aika kivalta, ja ajattelin että sitä voisi jossain vaiheessa jatkaa. Nykyään sitä ei vaan jaksa tehdä juuri muuta kuin lukea kirjoja ja lehtiä. No, kai sekin on ihan järkevää tekemistä.

Hyvää syksyä kaikille! =)