12.07.2020

Hyviä uutisia! Ernest Clinen Ready Player One -kirjan jatko-osa Ready Player Two on ilmoitettu julkaistavaksi marraskuun 24. päivä englanniksi. Suomenkielistä versiota tietääkseni pitää kuitenkin odottaa ensi vuoteen asti. Tätähän minä tässä olen jo odotellut useamman vuoden, sen verran hyvä oli ensimmäinen osa! Ernest Clinen Armada oli myös hyvä kirja, joten uskon että kolmaskaan kirja ei petä. RPO kirjan elokuvaversio on suosikkielokuviani ja odotan, että siihenkin tulee jatko-osa. Jostain olen kuullut huhuja, että Armadasta tulee myös elokuva.

Minulle tuli hetken mielijohteena ajatus, että luen tässä kesän aikana kaikki Dan Brownin kirjat kronologisessa järjestyksessä. Kolme on nyt luettu ja neljä jäljellä. Kirjat eivät oikeastaan ole mitään suuria suosikkejani, mutta kun tuli tällainen ajatus niin kai sen voin toteuttaakin. :) Omistan myös joitakin Dan Brownista ja hänen teoksistaan kertovia kirjoja. Ne olisi tarkoitus lukea myös.

Kesä on tullut, mutta uimassa en ole käynyt ja grillimakkaraa en ole vielä maistanutkaan. Eikä tässä sääennusteiden mukaan ole enää kovin lämpimiä säitä tänä kesänä. Eipä se toisaalta paljon haittaa, suomalainen on tottunut pimeään ja kylmään. :)

Ostin muuten yhden hyvän generaattorin FL Studioon (kaipa se toimii monessa muussakin sävellyssoftassa tosin). Sen nimi on AIR Music Techonology XPand!2 (hinta näköjään tällä hetkellä viisikymppiä). Viime aikoina lähinnä sitä käyttäen olen biisini väsännyt. Eli suosittelen tätä jos etsiskelet sopivia instrumentteja tietokoneella säveltämistä varten. Laitan ehkä jossain vaiheessa tänne blogiin linkin sivulle, jolta löytää omaa musiikkiani.

Yksi asia, jota tykkään paljon tehdä on videopelistriimien seuraaminen. Alunperin seurasin sellaista kaveria kuin Stondea, jotta oppisin pelaamaan itsekin Fortnitea. Myöhemmin tuli Retku, jonka tavoitteena on pelata kaikki NES ja Game Boy Color -pelit läpi. Varsinkin Ready Player One -kirja on kasvattanut kiinnostustani tällaisiin retro-peleihin. Nykyään keskityn lähinnä ZoneV:hen ja TrueHyperMarioon, jotka molemmat pelaavat lähinnä Super Mario Bros 3:a. Todella paljon tulee ohessa seurattua shakkia Youtubesta. Chess24:n kanavalta siellä tykkään seurata Magnus Carlsenin pelejä ja Agadmatorin shakkianalyysejä.